top of page

Beweging

Behoefte aan meer energie, plezier of helderheid in je leven? Samen zetten we verandering in gang. Ik ben je motivator die verder kijkt dan wat er in je hoofd omgaat. Door je mentale gezondheid met fysieke uitdagingen aan te pakken bereik je sneller je doel. De bereidheid om aan de slag te gaan heb je al, nu nog die persoonlijke en diepgaande motivator.

Jij bepaalt waar we beginnen. Maar één ding is zeker: we gaan beginnen!

Sporten als hulpmiddel

Praten over gevoelens of bepaalde situaties is niet altijd even makkelijk. Voor sommigen is een traditionele praatsessie geen goeie match. Daarom pas ik ook andere methodes toe. Samen bewegen is daar één van. We kunnen een wandeling maken, samen een meditatie doen om beter te kunnen focussen of we gaan met uitdagende yogahoudingen aan de slag. Wil je meer? Een wekelijkse bootcamp-sessie in het bos zal je weer bewust maken hoe sterk en kalm je jezelf kan maken in uitdagende situaties. Vanuit de wetenschap weten we: door te bewegen worden neurotransmitters geactiveerd. Vergelijkbaar met een goed gesprek, worden 'happy hormones' aangemaakt. Bewegen is dus een goed middel om je beter te voelen.

Jouw motivator

Vaak zijn er onderliggende patronen en overtuigingen waarom regelmatig bewegen maar niet wil lukken. Ook al weet je dat het nu wel écht nodig is. En dat het bewegen je goed zal doen. Door samen aan de slag te gaan, wordt het makkelijker. Ik vertel het je niet; ik doe het met je mee. Dus: ik sport samen met jou, kijk wat je kan en nodig hebt en zo vinden we de manier van bewegen die goed bij jou past. Jij bepaalt vervolgens wat voor een sport en hoe vaak, en ik ben je motivator totdat je het zelf kan. We werken samen aan je mindset, zodat je deze keer het sporten volhoudt.

Sophía vertelt

Sinds kort is er een jonge meid bij mij in behandeling. Concentreren is lastig voor haar en ze heeft veel conflicten thuis en op school. Na een paar sessies hoor ik van haar moeder dat ze geen zin meer heeft om langs te komen. Juist nu ze me in vertrouwen heeft genomen, besefte ik dat ik per direct mijn stijl diende aan te passen aan haar. Aangezien een puber niet zomaar hulp toelaat, dacht ik: "Wat heeft een zoekende jongvolwassene nodig?" Samen 'hangen', eten, niet focussen op moeten praten. Dus belde ik haar en we maakten de afspraak dat we naar elkaar toe zouden fietsen. Een broodje eten, babbelen en weer verder fietsen. Hier was flexibiliteit en creativiteit nodig. En het werkte. De fysieke uitdaging zorgt ervoor dat ze zich op iets anders richt dan wat er zich in haar hoofd afspeelt. Doordat de focus ligt op bewegen en niet op praten, kan ze juist door minder te denken meer ontspannen en naar haar zorgen kijken op een afstand. Zo leert ze emotieregulerende vaardigheden.

Fietsen-placeholder.jpg

Meer weten of wil je samen gaan bewegen?

Laat een berichtje achter en ik neem snel contact met je op.

Hoe wil je dat ik contact met je opneem?

Verzonden! Ik neem snel contact met je op.

Food-placeholder.jpg

Aan de slag met voeding

Om je stemming en focus te verbeteren gaan bewegen en goede voeding hand in hand. Ben je ook geïnteresseerd om je voeding aan te pakken samen met Sophía? Lees verder!

bottom of page