top of page

Voeding

Verbeter je mentale fitheid door samen met mij je eetgewoontes bij te stellen. Jij doet het werk, ik help je een gewoonte aan te maken met mijn psychologische achtergrond en persoonlijke ervaringen. Heb je meer nodig? Samen met specialisten van Medisch Centrum WEL kijken we welke tekortkomingen in je systeem je vermoeidheid, gebrek aan focus of pijn kunnen verklaren. Door deze aan te passen ga je je fysiek beter voelen en dat helpt dan weer voor je mentale gezondheid.

Niet meer grijpen naar zoetigheid

Waarom hunkeren we nou wel naar chocolade, maar hebben we zelden hetzelfde soort verlangen naar sla?  Wanneer je suiker eet, maak je dopamine aan; het geluksstofje. Hoe vaker je suiker eet, hoe meer je lichaam erom gaat vragen. Het resultaat: flinke pieken en dalen in je energie en je wordt afhankelijker van kortetermijn beloningen. Zodra je minder suiker eet, zul je minder last hebben van energiedips en emotioneel eten. Bonus: beter slapen, betere concentratie, drastisch kans op verbetering in gewricht-, huid- of pijnklachten. En oh ja, je blijer voelen! Ik help je met je voedingspatroon en de psychologie achter gedragsverandering om op een nieuwe manier met voeding om te gaan.

Noodzakelijk je voeding veranderen

Heeft je dokter aangegeven dat het nu echt tijd is om je eetpatroon te veranderen? Maar vind je het lastig om dit zelf aan te pakken? Je bent niet de enige. Wanneer je al jaren op een bepaalde manier eet, kan het overweldigend zijn om alles te moeten omgooien. Laten we er samen mee aan de slag gaan. Van je diëtist ontvang je een advies en ik help je met de uitvoering. We kijken samen welke slimme veranderingen je kan maken om nog steeds lekker, maar gezonder te gaan eten.

Sophía vertelt

​Onlangs kwam er een dame bij mij met de diagnose MS. Haar arts adviseert haar om suikervrij te gaan eten. Ze begrijpt waarom, maar weet niet goed hoe. Op welke ingrediënten moet ik letten? En wat is nou de gezondere keuze voor mijn situatie? Zij zag door de bomen het bos niet meer. Wat helpt? Samen doen! We hebben samen alle suikers uit de keukenkastjes gehaald en direct weer gevuld door samen naar de supermarkt te gaan. Als afsluiting kookten we samen een gerecht met haar dochter samen, en overliepen we voorbeelden van avondeten met haar echtgenoot. 
Als je het eenmaal zelf hebt toegepast, dan is het veel makkelijker vol te houden. Ik kom dan niet meer wekelijks langs, maar zal je af en toe herinneren met nieuwe boodschappen samen te halen. Ik blijf dus je motivator en stuur je af en toe een appje om eens te vragen wat voor een ontbijt je die ochtend hebt klaargemaakt. Zo lang totdat je nieuwe gewoonte een routine is geworden.

Image by Edgar Castrejon
Food-placeholder.jpg

RESET-week

Ben je benieuwd hoe je door een verandering in voeding je beter gaat slapen, meer energie krijgt en je blijer gaat voelen? Tijdens de RESET-week ga je onder begeleiding 7 dagen lang een ander voedingspatroon uitproberen. Zonder koemelk, tarwe en suiker. We wisten al dat toegevoegde suiker niet goed voor je is, maar ook tarwe- en melkproducten zorgen voor ongewenste processen in je lichaam. Geef je lijf de kans om te ontgiften door een week te resetten.

 

Door anders te eten, activeer je je parasympatisch zenuwstelsel dat ervoor zorgt dat je lichaam in een toestand van rust en herstel komt. Je gaat je al na een paar dagen beter voelen.

 

Zin om mee te doen? In maart 2024 vindt de volgende RESET-week plaats.

Meer weten of samen aan de slag met voeding?

Laat een berichtje achter en ik neem snel contact met je op.

Hoe wil je dat ik contact met je opneem?

Verzonden! Ik neem snel contact met je op.

Aan de slag met bewegen

Om je stemming en focus te verbeteren gaan bewegen en goede voeding hand in hand. Ben je ook geïnteresseerd om meer te gaan bewegen met de hulp van Sophía? Lees verder!

bottom of page