top of page

MISSIE

Maak je klaar om weer je veerkracht en energie te voelen. Ik geef je de plek en ben je stok achter de deur zodat jij zelf weer weet hóe fit te voelen, zowel fysiek als mentaal. Je put je succes niet alleen uit werk en vergroot je bronnen.

 

Verwacht een innovatieve holistische aanpak 2.0. Jij kiest waar je begint: praten, bewegen of voeding. Je begint en maakt er gewoontes van, samen

unnamed (2).jpg

SOPHÍA ALS PROFESSIONAL

Van gezinsbehandelaar bij multiproblem- gezinnen thuis tot outreachend werken: Sophía heeft brede ervaring. Negen jaar lang werkte ze op en buiten het kantoor met angstige thuiszitters, kinderen met complexe vragen en oververmoeide volwassenen. Ze laat ook zien dat een diploma een gelijke waarde heeft als ervaringsdeskundigheid.
Later combineerde ze dit met lesgeven en werk als gedragswetenschapper. Uiteindelijk zei zij tot ziens aan de specialistische ggz.

Na een burn-out vanwege rouw en overbelasting op het werk, besloot Sophía om niet alleen als psycholoog te werken, maar het te combineren met ‘luchtiger’ werk.

 

Ze koos ervoor om andere vaardigheden te ontwikkelen en vooral haar passies meer de ruimte te geven. Ze leerde om succes niet alleen te meten aan een carrière, maar dat ook in andere bronnen van succes te vinden.  Ze combineert het werk als psycholoog, met het geven van trainingen en ondernemen.  Ze balanceert het leven met tuinieren en buiten bewegen. 

Zie haar Instagram voor een indruk hoe ze haar carrière creatief balanceert. Op haar Linkedin kun je haar werkervaring inzien en op nip.nl waarvoor ze geregistreerd is.

NIP_beeldmerk_Psycholoog_rgb.jpg

SOPHÍA ALS MENS.
Net zoals jij...

Ze vertelt: 'ik ben maar één van de vele voorbeelden die laat zien dat het niet alleen gaat om diploma's en het behalen van doelen. Doelen en succes meten op andere manieren is bv. ook  blij zijn met de ontwikkeling die je maakt terwijl je toewerkt naar iets. Als Vlaamse kwam ik in de open Nederlandse studie- en werkmentaliteit en ging op 23-jarige leeftijd aan de slag als kinder- en gezinspsycholoog. De universiteit pompte er een nauwe visie in om toe te werken naar een postmaster (gz- psycholoog of orthopedagoog-generalist), maar ik voelde me afwijkend omdat ik dit niet wilde. Er was zoveel druk op status, geld verdienen en bézig zijn. Ik wilde in deze Westerse cultuur toch meer van het Zuid-Europese temperament toevoegen. Ook híer kunnen we een avond vrij houden zodat we eens níet iets sociaals 1 maand vooruit moeten plannen. Ook híer is het óók een succes als het je lukt om werk met (gezins-) privéleven te balanceren. Of als het je lukt en je trots bent dat je in staat bent om geld te sparen, of een sportgewoonte kan vólhouden. Waar is het diploma voor deze vaardigheden?

Het duurde even voordat ik een andere methode durfde toe te passen in mijn werk als psycholoog. Bovendien was het nodig om andere vaardigheden te ontwikkelen. Later vertelde mijn loopbaanbegeleider dat ik succesvol en gelukkig kan zijn als ik méérdere dingen doe, een ware multi-potential.  Maar dat is ongewoon, want dan kom je ongefocust over op de omgeving. Nu, 10 jaar later, combineer ik het werk als (zelfstandig) psycholoog, met niet fulltime werken en geld verdienen met andere passies. Succes en plezier gaan hand in hand. Zo pas ik mijn passies van voeding en beweging toe als blijvende oplossingen voor mensen die zich  fitter willen voelen. Daarnaast werk ik als klinisch psycholoog en projectmanager bij Faresa en train ik de vrijwilligers van stichting @ease.

 

Wat helemaal niks met mijn werk te maken heeft en mij zoveel plezier - dus energie - geeft, is het samen maken van portretfoto's met mijn zus en hopelijk ooit zingen samen met mijn broer.

bottom of page